ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ

Το ψωμί παρασκευάζεται από άλευρα δημητριακών, και  κατέχει σημαντική θέση στην μεσογειακή διατροφή.Είναι τροφή υγιεινή και θρεπτική.Παρέχει μεγάλη ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό  αφού ανήκει στους υδατάνθρακες.Επίσης είναι καλή πηγή φυτικών ινών κυρίως οι ποικιλίες ολικής άλεσης, που χρησιμοποιούν για την παραγωγή τους αναποφλοίωτα άλευρα  ( συμβάλλοντας στην μείωση της χοληστερίνης και της καλύτερης  καρδιακής λειτουργίας ). Πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο,ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Ε, και οι βιταμίνες του συμπλέγματος  Β1 και Β2.Αξίζει να αναφέρουμε ότι περιέχει άμυλο ( που δίνει ενέργεια στον οργανισμό ),κυτταρίνη ( η οποία βοηθά στην καλή λειτουργία της πέψης και του εντέρου ) και τέλος γλουτένη (η οποία θρέφει και δυναμώνει τον μυικό ιστό ),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου