ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ.....
Οι Αρχαίοι Ελληνες συνήθιζαν να βάζουν στο ψωμί για νοστιμιά θαλασσινό αλάτι.

Σκληρό αλεύρι λέγεται αυτό που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη.

Μύθος ότι το ψωμί παχαίνει, αφού μία φέτα ολικής άλεσης, έχει 30-45 θερμίδες μόνο, και μία φέτα σταρένιου ψωμιού έχει 80 θερμίδες.Καταλήγουμε λοιπόν ότι δεν παχαίνει το ψωμί αλλά οι πλούσιες σε λιπαρά τροφές που το συνοδεύουν.

Οι Ιρλανδοί συνηθίζουν να προσθέτουν στο ψωμί πατάτα.

Το μπάγκελ είναι Εβραικό ψωμάκι με μία τρύπα στη μέση, που πρώτα βράζεται και ύστερα ψήνεται.

Στην Αίγυπτο και Μέση Ανατολή το ψωμί έχει αντικατασταθεί από τις γνωστές σε όλους μας αραβικές πίτες. 

Η σίκαλη περιέχει περισσότερο πίτουρο (φλοιό ) από τα υπόλοιπα δημητριακά .

Η κατανάλωση βρώμης μειώνει την αρτηριακή πίεση, την χοληστερίνη, χορταίνει λόγω των πλούσιων φυτικών ινών που περιέχει βοηθόντας στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου