ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ.......

Η μαγιά αρτοποιοίας παράγεται από καλλιέργεια μούστου μελάσας ( υποπροιόν ζάχαρης ).


Το μοναστηριακό - βυζαντινό ψωμί, παρασκευάζεται από αλεύρι σταρένιο μαζί με κριθαρένιο.


Στα Δυονύσια κατά την αρχαιότητα, ο κόσμος πήγαινε καλάθια με κρασί, νερό ή ψωμί για την θυσία.


Το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει την δράση της μαγιάς.


Στα συμπόσια οι αρχαίοι Ελληνες αντί για πετσέτες σκούπιζαν τα χέρια τους σε κομμάτια ψωμί, τα οποία μετά πετούσαν στα σκυλιά τους που τους ακολουθούσν παντού.


Το καμπαγιού είναι παραδοσιακό Γαλλικό ψωμί, το οποίο παρασκευάζεται από σταρένιο αλεύρι, αλεύρι βύνης και προζύμι σίκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου