ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013


H ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΤΑΡΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ για την ζύμη     250gr αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις ) - 130 gr μαργαρίνη ( κρύα ) - 2κσ. ζάχαρη άχνη - 40ml γάλα - 1 αυγό - βανίλια - 1κλ. μπέικιν.
ΥΛΙΚΑ  για την γέμιση   1 μαρμελάδα (πουρέ) κάστανου, αμύγδαλα , σαντιγί ή μαρέγκες προαιρετικά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και την ζάχαρη , ψιχουλιαστά ώσπου να έχουμε μια ζύμη τριφτή. Ομογενοποιούμε την ζύμη με το αυγό, το γάλα , το μπέικιν και τη βανίλια.Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να σφίξει στο ψυγείο μισή ώρα και κατόπιν με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε στην βουτυρωμένη ταρτιέρα μας ή οποιαδήποτε φόρμα διαθέτουμε .Με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στη ζύμη ,προκειμένου να μην φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει και να ψηθεί η ζύμη ελαφρά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και γεμίζουμε με την μαρμελάδα (πουρέ ) κάστανου και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου , ώσπου να κάνει μια κρούστα η κρέμα κάστανου.Γαρνίρουμε αν θέλουμε με καβουρδισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή σαντιγί ή ροζέτες από
ψημένες  μαρέγκες!

Καλή επιτυχία!