ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Κουλούρα  της   Λαμπρής

Υλικά   4 ποτ.αλεύρι σκληρό - 2 ποτ. αλεύρι μαλακό - 3 αυγά - 1/2 ποτ. ζάχαρη - 1/2 ποτ. βούτυρο ( λιωμένο ) - 1 ποτ.γάλα ( χλιαρό ) - 1/2 ποτ. νερό ( χλιαρό ) - 2 κ.σ. μαγιά ξηρή - 1κ.γλ. μπέικιν - 2 κ.γλ. αλάτι - 2 κ.γλ. γλυκάνισο - 2 κ.γλ. μαχλέπι - 1/2 κ.γλ. μαστίχα - κόκκινα αυγά για το στόλισμα και σουσάμι.
Εκτέλεση  διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το γάλα.Ρίχνουμε και το αλάτι,το βούτυρο ,τα αυγά ,τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν.Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, την ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου.Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει και  να διπλασιάσει τον όγκο της σε ζεστό μέρος . Κατόπιν την ξανά ζυμώνουμε και την πλάθουμε στο σχήμα της αρεσκείας μας , στολίζοντας την με σχέδια και κόκκινα Πασχαλινά αυγά καθώς και σουσάμι.Αφήνουμε να ξεκουραστεί η λαμπροκουλούρα μας πάλι ,για μια ώρα ,σε ζεστό μέρος , μέχρι να ξανά φουσκώσει. Τέλος ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα !!!